Ett kalkylprogram som t.ex. Microsoft Excel fungerar perfekt för att administrera ”Att göra listor”. Naturligtvis går det lika bra att använda gratis kalkylprogrammet i Open Office eller vilket annat kalkylprogram som helst. Jag föredrar att använda ett kalkylprogram framför ett ordbehandlingsprogram därför att kalkylprogrammen möjliggör enkla sorteringar och filtreringar vilket kommer att visa sig vara guld värt när ”Att göra listan” växer i omfång. Vilket den snabbt kommer att göra.

Gå till cellen E1 och skriv med fet stil och versaler AKTIVITETER.

Töm därefter Din hjärna med alla ”Att göra” saker som du kan komma på och skriv ned dem en efter en i cellerna E2, E3, E4 och så vidare. Fortsätt därefter med att gå igenom alla högarna på skrivbordet, avlastningsbordet och i bokhyllan. Skriv ned alla uppgifterna som du måste, ska eller vill utföra. Bry dig inte om ordningsföljden. Det har ingen betydelse om det kommer en mindre viktig sak före en mer viktig sak. Prioriteringarna tar vi hand om senare. Det spelar ingen roll om det rör arbetet eller om det är privata ”Att göra saker”. Det du ska göra på bestämda tider t.ex. sammanträden, besök, resor ska du skriva in i din kalender istället för i Aktivitetslistan.

Beroende på din arbetssituation så kan det här ta en timma, flera timmar eller kanske flera dagar. Det viktiga är att du får med allt. Så fort nya saker dyker upp i din hjärna så fyller Du på listan. Om du går emellan och avslutar en del saker så tar du bort dem från listan eftersom listan är ett levande dokument inte en historiebeskrivning över vad du gjort.

Du har nu tagit det första lilla stapplande steget mot ett helt nytt organiserat och mer effektivt liv.

🙂  Krister

 

———————————————————————————————————————————————————————

Creative Commons-licens
JKF Time Management av Krister Frost/JKF UTBILDNING är licensierad under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 2.5 Sverige licens.
Based on a work at www.jkfblogg.se.

 

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha