Hej
Vad bra det gick. Jag är mycket nöjd och hoppas att Ni gillade det. Det blev drygt 50 st uppkopplade till slut och programmet hängde sig inte 🙂 fantastiskt. Nu har Ni fått prova på lite modern undervisningsteknik och med tanke på att ingen av Er provat tidigare så ser jag verkligen fram emot Era utvärderingar. Är det här något jag ska utveckla vidare? Med mycket träning kan jag lägga in mycket större interaktivitet och min förhoppning är att i framtiden köra föreläsningar där Ni hela tiden får tänka till svara på frågor och själva agera under föreläsningarna. Vad tror Ni om det?

Länken till filmen ligger nu ute på kurshemsidan, redigerad och klar, fungerar dock ej i iPhone då den är ”flash-baserad”. Ett nytt projekt i framtiden att konvertera den utan allt för mycket kvalitets förluster.

Nej, nu måste jag börja med förberedelserna inför morgondagens föreläsning.

Ha det bra!
MVH
Krister

15 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Webinarium 1”

 1. Jag tror klart det är något du kan utveckla vidare. Själv har jag läst mina första två år på distans, och har tagit del av hel del olika föreläsningsformer över internet. Vissa bättre än andra. Det som jag har tyckt är bra med föreläsningar över internet är att man kan ta in all kunskap i sin egen takt. Att man kan stanna upp och tänka efter, är något som uppskattas i alla fall av mig.

 2. När kommer du lägga ut fler inspelningar ? Jag kan bara se den första.

 3. jag tycker att de va jättebra, skönt att kunna sitta hemma och själv trycka samtidigt som du förklarar. Skulle vilja ha föreläsningar hemifrån också.

  • Ja, inte mig emot men då måste högskolan göra om kursen till en distanskurs. Vem vet, någon gång i framtiden kanske det blir så. 🙂

 4. Tycker det är ett kanon bra att ta mer via nätet, speciellt när det är sådant vi kan ha på våra datorer hemma och prova samtidigt. Det är en sak att lyssna, men det är effektivt att få prova själv på knapparna och se vad som händer. Jag håller med de övriga inläggen om att det gör att du kan stanna upp och tänka till och sen fortsätta. Jätte bra tycker jag = mer på nätet. Mvh Maarit

 5. Jätte bra webinarum. Perfekt sätt att lära sig på när man kan vara med och göra sakerna själv samtidigt som du visar. Det fastnar lättare då, i alla fall för mig.
  De vanliga föreläsningarna är också jätte bra, du förklarar tydligt, det är lätt att hänga med och inte alls så svårt att lyssna i 4 timmar som jag trodde. Rolig kurs 🙂

 6. Jag har en fråga angående aktiebeskattningen, övning 6. I sammanställningen vi gjorde på föreläsningen fick vi en kapitalförlust på 6047kr. Enligt mina anteckningar blev det avdragsgilla beloppet 4232kr, 70% av kapitalförlusten. Detta med hänvisning till 48:20a IL. Jag förstår inte hur vi i sammanställningen kunde lägga ihop både noterade och onoterade aktier då jag uppfattar 48:20a som att kapitalförlusten för noterade och onoterade aktier ska skattas olika. Jag tolkar det då som att vi borde dela upp dessa även i sammanställningen och att man inte ska beräkna 70% av dom onoterade aktiernas förlust. Hur är det med det här? Vad har jag missförstått?

  • Eller jag tror att jag kom på det. Resultatet på ”blad 2” är 5/6 av skillnaden mellan intäkten och kostnaden och detta för vi över till sammanställningen och räknar sedan ut 70% av. Då har vi alltså redan gjort steg ett för onoterade aktier på blad 2 och kan slå samman dom med dom noterade aktierna i sammanställningen. Men nu undrar jag, vad kallas tabellen på blad 2?

 7. Hej
  Fråga angående 2.7.2.5 Avslutande exempel s. 80 Inkomstskatt d.1. Lodin

  Bland förutsättningarna står att Anna betalat premier för en pensionsförsäkring på 20 000. Sedan under rubriken Allmänna avdrag i uppställningen nedanför så har författarna dragit av 20 000, detta trots att 59:5 IL säger max 12 000. Detta verkar vara ett tryckfel(mots.) eller är det något jag missat?

 8. Hej
  Jag kan inte se annat än att det är fel i boken. Maximalt avdrag borde vara 12 000 kr.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha