Hej igen……..
Fortsättningen rörande reglerna om näringsverksamhet hoppas jag bibringade lite mer klarhet i Er begreppsvärld. De centrala delarna på balansräkningens tillgångssida är naturligtvis det som normalt uppgår till stora belopp och där det är störst risk att man gör fel, dvs reglerna om varulager, pågående arbeten och anläggningstillgångar. Vi har nu gått igenom de materiella bestämmelserna och på nästa föreläsning kommer vi att arbeta med ett praktiskt exempel, dvs ett enklare bokslut för enskilda näringsidkare och bokslutets koppling till deklarationsblanketterna. Därefter följer skatteplaneringsreglerna för enskilda näringsidkare.
Jag känner mig ganska nöjd med föreläsningen, det flöt på bra även rasterna lyckades vi pricka in 🙂 Det är alltid lika roligt att det är så många som kommer på föreläsningarna.
Jag är lite orolig för att all information med ljudfiler, filmer och dokument på kurshemsidan kommer att leda till att färre kommer på föreläsningarna. Om det händer kommer jag nog att minska på allt kringmaterial. Det betyder att om Ni vill ha allt material på nätet så måste Ni fortsätta att komma på föreläsningarna 😀
 
Sköt om Er och trevlig helg!
MVH
Krister

2 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 8”

  1. Vi kan inte få ihop ingående ackumulerade avskrivningar enligt plan i inlämningsuppgiften. Vi får 310.250 kr i stället för 331250 kr. Det verkar som om A är avskirven 6 år i stället för 5. Är förutsättningarna riktiga?

  2. Hej
    Tyvärr skrivfel i uppgiften 🙁 .
    Maskin A ska vara anskaffad 1 jan 2003.

    MVH
    Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha