Hej igen……

En sen reflektion över dagens föreläsning.
Idag blev det mycket att anteckna under övningsexemplet rörande aktieförsäljning. Ni verkade hänga med, bra jobbat. Strukturen är viktig och följer Ni den så minskar Ni risken att gå fel. Kvittningsreglerna är inte helt enkla att förstå genom att bara läsa lagtexten i 48:20 IL. Kom ihåg att Ni först ska kvitta kapitalförluster på aktier mot kapitalvinster på aktier och att Ni därefter måste beräkna ett delresultat. Om delresultatet visar vinst är 100% skattepliktigt och om delresultatet visar förlust är 70% av förlusten avdragsgill. Därefter lägger Ni till övriga intäkter och kostnader samt övriga kapitalvinster och kapitalförluster för att slutligen beräkna ett överskott eller underskott i inkomstslaget kapital.

När det gäller fastighetsöverlåtelser är det viktigt att Ni reflekterar över det här med dubbla köpehandlingar och att Ni kommer ihåg att beskattningstidpunkten inträder det beskattningsår som köpekontraktet undertecknas oberoende av när köpebrev upprättas. Vi kommer på nästa föreläsning att gå igenom de resterande exemplen avseende fastighetsöverlåtelser samt uppskovsreglerna.

Ha det bra så länge
MVH
Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha