Hej igen….
Idag känns det som att vi fick mycket gjort, härligt att avsluta veckan på ett sådant sätt. Från att ha legat lite efter i schemat har vi nu kommit ifatt och ligger till och med lite före. Bra jobbat! Hoppas att Era hjärnor inte fått härdsmälta 🙂 . Vi har nu klarat av inkomstslaget tjänst, även om vi kommer tillbaka lite till hobbyverksamheten vid en föreläsning längre fram i kursen. Titta lite extra på hur man räknar ut det så kallade ”jobbskatteavdraget”. Det ligger en förklaring på kurshemsidan.

Jag har nu lagt ut moment 1 som en Flash fil också så nu borde all kunna titta på filmen både på Mac och PC datorer samt i iPhone och Android telefoner.
Skriv och berätta om det fungerar eller inte fungerar.

På kurshemsidan ligger nu en länk för inloggning till Webinariet den 13 september. Klicka på länken och logga in som Guest.
Skriv och berätta om det fungerar eller inte fungerar. 

Sköt om Er och ha en riktigt trevlig helg 🙂
MVH
Krister

14 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 4”

 1. Hej.
  Vet du om programmet kommer installeras i någon datorsal på MdH i Västerås?
  Tacksam för svar.
  /J

 2. kommer man att kunna se webinariet senare som eller måste man se live?

 3. Hej Krister! Ang. skatteprogrammet Visma skatt proffs 2010/2011 så kan jag inte överföra skatteplaneringen till deklarationen. En dialogruta med ”det val du gjort går ej att utföra. För att kunna använda programmet fullt ut måste du först aktivera programmet”. För att aktivera programmet måste man vad jag förstår köpa det, eftersom man behöver ange koder. Har man inte aktiverat programmet läste jag att man bland annat inte kan skriva ut eller överföra till deklaration via andra programdelar.
  När jag installerade programmet valde jag provkör, som man får göra gratis i 46 dagar. Någon som vet hur och om man kan aktivera det på annat sätt så att detta fungerar? Eller någon som har samma problem??

 4. Hej,
  Flash-filen funkar hos mig.
  Mvh Ulrika

 5. Hej! Nu är det konstaterat från min sida att det inte funkar med skatteprogrammet. Testat att ladda ner skatteprogrammet igen med studentversionen. Man måste som sagt aktivera programmet för att det ska funka fullt ut, vilket det gör om man betalar. Det står detta i hjälpavsnittet för aktivering:

  Har du inte aktiverat programmet begränsas följande funktioner:

  du kan inte skriva ut

  du kan inte exportera (t ex SRU-filer)

  du kan inte uppdatera något via internet (t ex aktiekurser)

  du kan inte överföra till deklaration via andra programdelar.

  Ni som har programmet, kan ni verkligen klicka på knappen uppe till höger i programmet. ”överför till deklarationen” utan att få upp en ruta om att programmet måste aktiveras för att det ska fungera? Förstår verkligen inte varför detat inte funkar för mig..

  Frustrerad

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha