Hej igen

Första veckan på kursen avklarad. 🙂

Jag är medveten om att det var ett högt tempo idag och att det var ganska komplicerad lagtext att omsätta i siffror och formler.Det är fullt förståligt om Ni efter dagens föreläsning tänker ”Det här kommer jag aldrig att kunna lära mig… :(”
Ge inte upp. Inget är omöjligt. Det ”omöjliga” tar bara lite längre tid 🙂 .
Ni behöver nu lite tid för att informationen ska hinna sjunka in. Även om luften, idag, i föreläsningssalen var bra mycket bättre jämfört med gårdagens så behövs det kanske ännu mer syre för att allt ska sätta sig i ryggmärgen. Om någon vecka kommer Ni att tycka att det här var ju inga problem alls.

Ett liten förklaring till hur man räknar fram arbetsinkomsten för Per Glad, som används vid beräkningen av skattereduktionen (jobbskatteavdraget) kommer här:
Börja med inkomsten från Konsult AB, lägg till inkomsten från BOKSAM AB, dra ifrån traktamenteskostnaden, dra ifrån resekostnaden mellan bostad och arbete, dra ifrån pensionsförsäkringsavdraget och svaret blir arbetsinkomsten.
(244 404 + 53 – 525 – 12 164 – 6 000 = 225 768 >> avrunda nedåt, se 67:6 st.3 IL >> 225 700

Om Ni känner Er ”arbetslösa” kan Ni titta på uppgifterna 2:1 och 2:2 i Övningsboken.

Då får jag önska Er alla en trevlig helg!

Vi träffas på onsdag igen och då ska vi räkna lite på bilförmåner för att därefter kasta oss in i fastighetsförsäljningar mm

Sköt om Er
MVH
Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha