Hej

Första föreläsningen avklarad.
Till Er som eventuellt säger att ”det finns inget att lära av det som varit……” Glöm det, det finns massor att lära av historien. Det har jag i alla fall lärt mig idag. När jag kom hem från dagens föreläsning och gick tillbaka och läste mitt första blogginlägg från höstterminen 2012 så insåg jag att jag kan kopiera texten, samma sak hände igen. Jag kom i god tid 40 min innan föreläsningen skulle börja. Kopplar upp datorn och kommer inte in på nätverket. Vaktmästaren sa att jag skulle ta nätverkskabeln i stället. Ja i den bästa av alla världar hade det fungerat. Men MacBook Air har bara ett uttag. Antingen, VGA till kanonen /HDMI eller nätverkskabel men både och, glöm det.
Då återstod parkoppling med telefonen men parkoppling med MacBook och htc telefon fick jag inte att fungera. Tur att man dubblerar allt 🙂
Parkopplingen med iphone och MacBook fungerade klockrent. Men de där 40 minuterna jag hade försvann som en avlöning och när jag äntligen fick igång allt så var det en minut kvar och jag kände nog mer för att ta en dusch än att starta föreläsningen.
Om jag nu hade lärt mig något av historien och varit så smart igårkväll att jag läst igenom förra årets första blogginlägg så hade jag kunnat testa parkopplingen i lugn och ro dagen före och då hade jag sluppit stressen. Jaja, nästa år kanske jag lärt mig…….

En del av Er kanske tyckte att det blev väl mycket focus på sociala medier inledningsvis 🙁
Tänk dock på att kopplingen till social medier inte är något självändamål. Jag använder dem i de fall jag tror att de är till hjälp för en del av Er och att det kanske kan göra inlärningen lite roligare. För Er som intagit ställningen ”vvf” ( = ”våga vägra facebook” ) så ska utbildningen naturligtvis fungera bra ändå. Det finns inget krav på att Ni måste använda sociala medier. En del av Er kanske säger att Ni inte är intresserade av om Kalles banan, som han åt till frukost var böjd åt vänster eller höger. Jag håller med jag är inte heller intresserad av det. Men jag är inte intresserad av allt som står i Lodins lärobok heller, men min slutsats av det blir inte att jag kastar ut Lodins bok, lika lite som jag kastar ut facebook bara för att Kalle skriver om sin frukost. Jag lär mig istället filtrera och läser det som intresserar mig.

Så till Er ”icke sociala medier användare” använd den teknik som faktiskt kan underlätta Er vardag och Ert arbete, men lär Er filtrera så Ni slipper läsa om Kalles frukost 🙂

Nu till ämnet
Inledningen gav Er en inblick i hur svensk skattelag kommer till. Den kunskapen har Ni nytta av i framtiden när vi ska tolka och tillämpa lagtexten. Jag var lite provocerande i min beskrivning av lagstiftningsarbetet för att få Er att inta en kritisk hållning till den materia som vi kommer att arbeta med. Kom ihåg ”ingen skatt utan föreskrift” och att förbudet mot retroaktiv skattelag, trots Regeringsformens alla undantag, ändå är av värde utifrån rättssäkerhetsaspekten.

Försök nu få tag i Rabe:s bok så snart som möjligt. På nästa föreläsning kastar vi oss in i lagtexten.

Skriv gärna kommentarer!

Sköt om Er 😉
Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha