Hej
Då var första föreläsningen med allt vad det innebär i form av nervositet, hjärtklappning, och ”teknikångest”  avklarad. Nu återstår efterarbetet och en kort reflektion över vad som var bra, ok och mindre bra. Jag hann inte riktigt med allt som jag planerat så vi får fortsätta med avsnitt A även på nästa föreläsning. En rast på tre timmars föreläsning kanske var i minsta laget men det såg inte ut som om Ni somnade. Även om Ni såg ganska förskräckta ut ett tag men det berodde nog på att jag gjorde mitt bästa för att skrämma Er lite 🙂 . Jag vill att Ni från början ska inse att kursen kräver en hel del arbete så att Ni får en möjlighet att göra en del förändringar i Era kalendrar :). De första två föreläsningarna är lite mer abstrakta men vi kommer därefter in på mer konkreta skatteregler.

Nu är det viktigt att Ni köper läroboken och lagtextsamlingen så att Ni direkt kan börja läsa de kapitel som finns angivna i schemat. Börja läsa på en gång, 10 veckor går fort när man har roligt, så att Ni inte kommer efter. Till nästa föreläsning ska Ni ta med lagtextsamlingen.

Skriv gärna kommentarer: med frågor, tips på förbättringar som jag kan göra för att göra föreläsningarna bättre, synpunkter, funderingar m.m.
Ni får gärna skriva anonymt om Ni vill.

Sköt om Er och ha en trevlig helg
MVH
Krister

10 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 1”

 1. Bra föreläsning!

  Men jag kommer tyvärr inte in på Filmerna med den användarnamn och lösenord du skrev ner på tavlan.
  jag är helt säker på att jag har rätt uppgifter eftersom jag frågade i slutet på lektionen om rätt användarnamn och lösenord och fortfarande så funkar de inte för mig. vad kan de bero på ?

  MVH Student 4 life

  • Tack
   Jag ska kontrollera igen vad det kan bero på att inloggningen inte fungerar för Dig. Är det några andra som inte kan logga in? Filmen är ännu inte klar så det är ingen panik med inloggningen. Jag återkommer inom kort.

  • Jag har kontrollerat inloggningen och den ska fungera. Du kanske väljer fel kurs? Jag har plockat bort förra årets kurs för att undvika eventuella ”feltryckningar” 🙂

 2. Bra föreläsning!

  En fråga bara: Kommer föreläsningsanteckningarna finnas på kurshemsidan? Och i så fall vart någonstans?

  Förresten, jag kan logga in med användarnamn ”student” och det lösen som angavs vid föreläsningen, har inte haft problem med det.

  MvH
  /J

  • Hej
   Föreläsningsanteckningarna ligger på kurshemsidan, se länk som finns på litteraturförteckningen som delades ut på föreläsningen. Kurshemsidan är Inte samma sida som filmerna kommer att ligga på.
   MVH
   Krister

 3. hej, jag har också problem att komma in med lösen och användarnamnet. Och jag klickar in på rätt kurs…
  Annars var det en bra föreläsning. Med raster är det många lärare som har haft först en 20-min rast sedan en på 10-min på 3 timmars föreläsning. Har fungerat bra.

  • nu har jag även upptäckt att jag inte kommer in med lösenordet på kurshemsidan heller. Behöver man något speciellt program för att kunna öppna det?

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha