Nu har Du, utifrån Dina prioriteringar, en rangordnad lista avseende Dina aktiviteter. Om listan ska bli till någon nytta i vardagen så måste Du ha tillgång till den hela tiden. Ett sätt att lösa det på är att Du öppnar ett gratiskonto på Dropbox (www.dropbox.com). Du kan då ansluta alla Dina datorer, på jobbet, hemma, bärbara datorer m.m. till samma Dropbox konto och det innebär att Du kan spara Excelfilen med Din aktivitetslista under en mapp i Dropboxen och Du kan ändra i filen från vilken dator som helst och filen i alla andra datorer kommer automatiskt att bli uppdaterad med den senaste ändringen. Du kan även installera en gratis  Dropbox App i Din iphone och Android telefon. Vilket innebär att Du kan komma åt och uppdatera Din aktivitetslista även från Din smartphone.

Placera en länk till filen på Ditt skrivbord och öppna filen varje gång Du slår på datorn. Låt filen var öppen under hela arbetsdagen så att den blir lättillgänglig. Alternativt kan Du göra en inställning i datorn så att filen öppnas automatiskt när Du slår på datorn.

Ett annat bra sätt att hantera listan på är att markera alla aktiviteter med prioritering 1 och skriva ut de markerade aktiviteterna på ett papper. Stryk sedan över aktivitet efter aktivitet i takt med att Du utför uppgifterna.

När alla aktiviteterna är utförda kommer Du att få uppleva en skön känsla av tillfredsställelse. Att Du har kontroll över Dina åtaganden och att Du har gjort rätt saker med den begränsade tillgången till tid, dygnet har bara 24 timmar, som vi alla trots allt har. Om Du gjort förarbetet med prioriteringar och fört upp alla aktiviteter på listan så har Du eliminerat risken att något blir bortglömt och om den risken är eliminerad så kommer Du aldrig att belasta hjärnan med tankarna ”Jag borde ha……Det har jag glömt att….”.

Det är naturligtvis viktigt att Du så fort någon ny uppgift dyker upp i tankarna eller Du säger ja till ett nytt åtagande att Du direkt skriver in aktiviteten i listan och sätter en prioriteringssiffra framför aktiviteten. Siffran 1 betyder att aktiviteten ska utföras denna vecka, siffran 2 betyder att aktiviteten bör utföras denna månad och siffran 3 betyder att aktiviteten skjuts på framtiden.

Om Du inte hela tiden, dagligen, håller listan uppdaterad så kommer den snabbt att förlora sin primära uppgift det vill säga att avlasta hjärnan från energikrävande meningslösa tankar.

Kontinuerlig tillgång till aktivitetslistan är en förutsättning för att systemet ska fungera.

🙂 Krister

 

———————————————————————————————————————————————————————

Creative Commons-licens
JKF Time Management av Krister Frost/JKF UTBILDNING är licensierad under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 2.5 Sverige licens.
Based on a work at www.jkfblogg.se.

 

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha