Det här är det sista blogginlägget i en serie av totalt nio stycken rörande Time Management.

Att ändra en vana tar lång tid. Det kan ta flera månader (ibland år) innan det blir helt automatiskt att systematisera sitt arbete enligt den modell som jag beskrivit i tidigare blogginlägg. Det är ganska troligt att Du gång på gång kommer att falla tillbaka i den gamla vanan med växande högar på skrivbordet och återkommande tankar av typen ”Jag får inte glömma bort att….”. Men om Du bestämt Dig för att genomföra förändringen så kommer Du att lyckas och belöningen blir en mycket trivsammare tillvaro där Du har ”koll på läget”.

Om och när Du faller tillbaka till den gamla vanan är det bara att ta papper efter papper och föra in aktiviteterna och projekten i respektive listor samt att placera pappren i rätt hängmapp och Du är ganska snabbt inne i systemet igen.

Kom ihåg att ”Det högsta är ej att aldrig falla, utan att resa sig efter varje fall”.

I blogginlägg nr fem lovade jag att återkomma i frågan om vad som bör styra de prioriteringar som Du ska göra i aktivitetslistan. Det finns naturligtvis inget rätt eller fel när det gäller vilka prioriteringar Du gör. Alla människor prioriterar olika. Det finns däremot en möjlig systematik som Du kan följa. Systematiken går ut på att Du ska prioritera utifrån de övergripande mål som Du bestämt Dig för att sträva emot. Det betyder att Du måste börja med att fundera över vilka övergripande mål Du har med livet och när Du har bestämt dessa mål då blir det mycket enklare att sätta de olika prioriteringssiffrorna i aktivitetslistan så att Du på bästa möjliga sätt uppnår Dina övergripande mål.

Den här serien av blogginlägg utgör en introduktion i ämnet Time Management. Om Du vill lära Dig mer om systematiken och vad som ligger bakom de olika momenten samt hur systemet kan utvecklas för att passa Dina behov rekommenderar jag Dig att Du anmäler Dig till ett 2-timmars JKF-Webinarium. För mer information klicka på länken Information

🙂 Krister

 

———————————————————————————————————————————————————————

Creative Commons-licens
JKF Time Management av Krister Frost/JKF UTBILDNING är licensierad under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 2.5 Sverige licens.
Based on a work at www.jkfblogg.se.

 

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha