Hej

Hoppas Ni tog Er hem välbehållna och att Ni inte känner Er allt för slutkörda efter dagens tuffa inledning på beskattningsrättskursen. Det var riktigt roligt att föreläsa för Er då Ni visade stort intresse för att ta till er all ny kunskap.

Så här i efterhand slår mig tanken att pratet om alla sociala medier kanske tog lite för lång tid. Jag kände mot slutet av dagen att det blev lite stressigt och en halvtimma till hade varit perfekt 🙁 . Men nu har vi kört igång i alla fall och jag har lagt upp filmer med en total speltid på 2 timmar och 40 minuter på kurshemsidan.
Nu gäller det för Er att följa instruktionerna i studiehandledningen samt titta på filmerna.

Hör av Er om Ni har några funderingar och skriv gärna några rader i bloggen om vad Ni tyckte om dagens föreläsning.

Sköt om Er 🙂
MVH
Krister

4 Responses to “Norrköping YH2 Beskattningsrätt”

 1. Tack för igår!

  Ett stort och tungt område men jag litar på dej när du säger att dimman lättar så småningom 😉

  Jag ska börja med att försöka ta reda på mer om hur jag disponera min tid på bästa sätt…

  • Hej Nina

   Det kommer att lätta och det omöjliga blir möjligt, det dunkla klart och lyckan återkommer 🙂

   MVH
   Krister

 2. Hej Krister!

  Jag lyssnade på dina filmer och reagerade på en liten detalj som jag inte riktigt kunde släppa då det inom kort även kommer att påverka mig personligen av olika anledningar. Det kanske är någon annan som undrar också så jag bjuder på både frågan och min eventuella okunskap i detta forum :).
  Det gäller slide 122 där du skriver att beskattningen av näringsverksamhet är så hög som 47-66 %. Jag får inte riktigt ihop beräkningen hur det kan bli så mycket efter både schablonavdraget för egenavgifter/löneskatt och grundavdraget… Är det kanske så enkelt att du menar 47-66 % FÖRE dessa avdrag? Bara nyfiken för min egen del så att jag inte fattat nåt fel 🙂

  (PS. Jag har räknat med 40-41 % av total vinst (efter avdrag). DS.

  /Mattias

  • Hej Mattias
   Vi kommer att gå igenom det i detalj när vi kommer till näringsverksamhet. Men om Du har ett överskott i näringsverksamhet på 1 000 000 kr och ökar överskottet med 1 000 kr så kommer Din slutliga skatt att öka från 502 026 kr till 502 639 kr dvs en ökning med 613 kr dvs 61,3% vid en kommunalskatt på 32%. Om kommunalskatten ökar blir marginalskatten högre.
   Som sagt vi kommer till det längre fram i kursen 🙂
   MVH
   Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha