Hej igen………….
Idag fick jag en ”konstig” känsla under föreläsningen. Det kändes som om jag inte fick någon ”kontakt” med Er.
Är Ni ”super stressade” av inlämningsuppgiften?
Föreläsningen blev inte heller riktigt som jag planerat. Det tog lite längre tid med avslutningen av deklarationsblanketten för fåmansföretag än vad som var meningen. Jag får väl skylla på SKV:s ”blankettkonstruktörer”. Det här betyder att vi ligger lite efter i schemat och vi får ta avsnittet om koncernbeskattning när vi träffas nästa gång. Det är inget större problem eftersom Ni inte behöver informationen för att klara inlämningsuppgiften men det blir, som vanligt, en tuff måndags föreläsning 😀 .
Jag har lagt ut uppgift 22 på kurshemsidan samt lösningsbilden som visar tillämpningen av 26:2 st.2 IL.
Vi kommer, som vanligt, att repetera reglerna om försäljning av näringsfastighet så var inte oroliga över det.
MVH
Krister

9 Responses to “Mälardalens högskola föreläsning 13”

  1. Visma skatt är nog det sämsta och mest bristfälliga program jag sett eller använt i samband med instruktioner om hur man går tillväga….helt sanslöst!

  2. HÅLLER MED!

  3. super stressade är bara förnamnet!

  4. För min egen del kan jag säga att måndagen var ganska tung med mycket info och en trött hjärna. Vad gäller inlämningsuppgifte är vi nog inte så stressade för själva uppgiften. Det svåra just nu är att få in allt på rätt plats i skatteprogrammet. Vi hittar ingen logik i det programmet!

  5. det blir svårt att hitta logik i programmet när det inte finns någon logik alls!

  6. håller faktiskt med alla, programmet gör det mer förvirrande, trasslar till det för mkt….

  7. Hur kan man sälja ett program som inte ens kan hantera onoterade aktier på ett korrekt sätt?….

  8. en bra kommentar där kungen..men efter timmars slit o letande tror jag att ja hitta lösningen! (tänk om man la ner lika mkt tid på tentan!) iaf om du öppnar deklaration sidan på programmet och därifrån skapar en ny blankett som heter k12 blir det mkt lättare att hantera de onoterade aktierna! peace out..

  9. Oj vilken folkstormning mot skatteprogrammet. Riktigt så dåligt är det väl inte, det finns värre program ute i arbetslivet.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha