Hej igen …….

Oj vilken mardrömsstart på dagen.
Så mycket mer kan nog inte gå fel på en och samma morgon 🙁  Även bilen gick sönder och måste in på verkstaden i morgon bitti.

Det blev inte så mycket föreläsning idag. Jag kommer att boka in ett Webinarium inom kort så att vi kan komma ifatt i schemat.

Jag har tankat upp lösningsförslag på bokslutstablån under menyn ”Dokument” för de grupper som ”Klar” markerat ärendet. Bli inte deppade om Ni har stora avvikelser mot lösningsförslaget. Jag kommer längre fram i kursen att gå igenom de regler som styr bokslutsarbetet. Den här övningen syftade mest till att Ni skulle få ihop debet och kredit och repetera kontohanteringen i en bokslutstablå. Tyvärr är jag och IT avdelningen inte riktigt överens om vad som ska göras i datasalarna. Men jag hoppas att jag får som jag vill under morgondagen och att skatteprogrammet kommer att fungera inom kort. Jag återkommer under morgondagens föreläsning med information om vi ska flytta fram deadline på nästa ärende i JKF-Time. Jag kommer imorgon att visa lite saker i skatteprogrammet.

Vi syns igen imorgon klockan 13.15 🙂

MVH
Krister

4 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 7”

 1. Hej! Vad bra att du kommer gå igenom bokslutet. Personligen känner jag att jag behöver en rejäl uppdatering när det gäller bokslut. Det kändes som rena grekiskan =)

 2. Hej Krister.
  Efter dagens föreläsning finns det många frågetecken om bland annat egenavgifter vid hobbyverksamhet, när du talade om en differens. Även när du talade om inkomst Kapital och hur olika tillgångar hade olika skattesatser när dem åkte in och sen åkte dem ut, men sen beskattades resultatet med 30%.
  Dagens föreläsning gick väldigt fort och det var svårt att hänga med, tidigare har det varit en bra tempo.. Det skulle uppskattas om du kunde förklara detta tydligare och i ett lugnare tempo så att man hinner följa med. Jag har läst i Lodins bok angående egenavgifter, men hittade inget bra svar på frågan.

  Ha en trevligt Helg!

  • Hej

   Jag är medveten om att jag ökade tempot något på föreläsningen. Men jag betonade också att det var en snabb övergripande genomgång av egenavgifterna avseende hobbyinkomster eftersom vi kommer att gå igenom samma regler senare när det gäller inkomst av näringsverksamhet. Ni behöver inte hänga med på allt just nu. Fröet är sått och det behöver gro lite 🙂
   Ha tålamod ”Rom byggdes inte heller på en dag”. Vi kommer tillbaka till egenavgifterna.

   Trevlig helg
   Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha