Hej igen…….
Ja, äntligen var vi framme vid första föreläsningen om näringsverksamhet. Nu börjar det riktigt roliga 🙂 Det är så mycket som jag vill förmedla till Er och jag är mycket nöjd med att så många kommer på föreläsningarna. Mina farhågor att Ni skulle droppa av när jag lägger ut allt på hemsidan har inte besannats.

Att fokusera på balansräkningens värderingsregler när Ni gör bokslut kanske var lite omtumlande för en del av Er. Oroa Er dock inte vi kommer att med flera exempel träna på att arbeta utifrån det perspektivet. Jag lovar Er också att det blir mycket enklare att förstå och tolka lagtexten om Ni har rätt perspektiv och inser vilket skyddsintresse respektive lagtext har. Ni märkte nog också att det är viktigt att ha kunskap om en del civilrättsliga regler från HÖKEN. Det finns naturligtvis skäl till varför HÖKEN är ett förkunskapskrav för att få gå beskattningsrättskursen 😉 . Kunskaper i redovisning är också nödvändiga och kravet på avklarad kurs i externredovisning har också sin förklaring. Vi kommer dock att göra en del bokslut på bokslutstablå under kursen så att Ni får möjlighet att uppdatera Era kunskaper.

Nej, nu måste jag förbereda morgondagens föreläsning :).

MVH
Krister

2 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 7”

 1. Är boken mervärdesskatt ett måste för att fixa kursen? Är de värt att investera i??

  • Hej
   Boken är kursfordran och ingår därmed i kursen. Jag kommer att ge lite läsanvisningar på nästa föreläsning.

   MVH
   Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha