Hej……

Dagens föreläsning behandlade frågan om försäljning av privatbostadsfastighet.
Det är viktigt att Ni förstår stukturen i IL. Ni ska alltid använda 44 kap. vid försäljning av egendom. Dessutom ska Ni använda det tilläggskapitel som reglerar den aktuella egendomen. Om Ni inte hittar ett tilläggskapitel i 45-51 kap. så använder Ni 52 kap. IL. Tilläggskapitel är specialregel och utifrån principen ”lex specialis” tar de över de allmänna reglerna i 44 kap om reglerna är motstridiga. Kom också ihåg att förbättringsutgifterna i 45:11 delas in i två grupper. Den första gruppen kallar vi ”Ny-, till- och ombyggnad” och där finns ingen tidsgräns och ingen värdeminskning. Den andra gruppen kallar vi ”förbättrande reparationer och underhåll” och där tillämpar vi reglerna i 45:12 IL.

När det gäller reglerna om uppskov i 47 kap. IL så måste Ni tänka på att om Ni yrkar preliminärt uppskovsavdrag enligt 47:8 IL så kan man inte välja ett lägre belopp än hela kapitalvinsten. Om man däremot yrkar slutligt upskovsavdrag enligt 47:7 st.1 p. 1 eller 2 IL så kan man välja ett lägre belopp än hela kapitalvinsten med beaktande av beloppsgränsen i 45:6 IL. Reglerna finns i 47:9a IL.

Det var allt för den här gången 🙂
Sköt om Er
MVH
Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha