Hej igen …..

Äntligen fick vi nu börja med de materiella reglerna i IL. Oj vad jag längtat efter det 🙂
Det är nu det roliga och intressanta börjar.  Som Ni märkte idag finns det en metod som vi följer när vi står inför frågan om en inkomst är skattepliktig eller ej. Det är viktigt att Ni inte hoppar över något steg i den metoden. Även om det ibland kan verka lite överdrivet så är det ändå så att en bra metod minskar risken för felaktiga beslut och alltför snabba slutsatser. Ni kan omöjligtvis lära Er allt utantill. Jag brukar säga att kunskap är det Ni har kvar när Ni glömt allt Ni försökt lära Er utantill. Dvs kunskap är till stor del en metod att lösa frågeställningar. Lagtexten ändras ofta så det är meningslöst med utantill kunskaper. Att lära sig systematiken i IL och att lära sig att hitta i lagtexten är mycket mer användbart än att försöka komma ihåg vad paragraferna innehåller.

Vi kommer nu under några föreläsningar att jobba igenom övningsexempel 1 och genom att vi utvecklar frågeställningarna så kommer vi att behandla det mesta i inkomstslaget tjänst i den här uppgiften.

Nu har Ni säkert fullt upp med bokslutstablån. Såg att några grupper ”tankat upp” lösningsförslag samt ”Klar” markerat ärendet och att Ni andra verkar var på gång då Ni angivit ”Pågår” i ärende statusen. JKF-Time ger mig bra överblick och möjlighet att följa upp Ert arbete.

Nu är det sovdags igen (20 min kvar på dygnet)
Syns i morgon igen!
Sköt om Er 🙂
MVH
Krister

2 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 5”

  1. Får man skapa nya konton i bokslutstablån eller ska man använda dom som redan finns i excelarket?

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha