Hej igen….
I dag blev det ett tufft pass. Bra jobbat att Ni orkade hålla fokus hela vägen 🙂
Bli inte förskräckta över alla uträkningar. Det är lite krångligt i början men det kommer att gå bättre och bättre ju mer träning Ni får. Det var inte speciellt bra kvalité på projektorn. Jag hoppas verkligen att det blir bättre i de övriga salarna. Jag behöver lite mer tid att fundera på hur vi ska ordna en föreläsning till. Jag återkommer om det på fredag.

Kom ihåg, lita inte på Ert minne, försök inte komma ihåg saker utantill. Lita istället på Er förmåga att hitta, läsa och förstå lagtexten.

MVH
Krister

17 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 4”

 1. Tänkte bara höra om du möjligtvis kunde lägga ut en lite mer detaljerad lösning på hur man räknar ut jobbskatteavdraget. Jag har försökt räkna ut det på exempel 1 som vi gjorde idag på föreläsningen men får inte fram samma svar som du hur jag än gör. Tänkte om du kunde lägga ut uträkningarna här?

  • OK, jag återkommer med en förklaring, sent i kväll eller under morgondagen.
   Ska åka och äta lite god mat nu 🙂
   MVH
   Krister

   • Hej igen
    Jag valde att lägga ut en förklaring till uträkningen av jobbskatteavdraget på kurshemsidan istället för här i bloggen. Det gick inte så bra att lägga ut figurer här.
    MVH
    Krister

 2. Skulle vara jättebra om du kan lägga ut facit till samtliga övningar vi gjorde under dagens föreläsning. Det var som sagt lite svårt att se allt på projektorn. Tack på förhand!

  • Hej
   Jag svarade på samma fråga för en stund sedan under ett tidigare inlägg.
   Jag förstår att en del av Er gärna vill få ut alla lösningar men jag kommer inte att göra det.se svar nedan:

   Jag lägger inte ut lösningarna på övningsexemplen. Skälet till det är att jag vill verkligen att Ni ska komma på föreläsningarna. Ni lär Er så mycket mer på det sättet. Jag vet av lång erfarenhet att om lösningarna läggs ut kommer färre och färre på föreläsningarna.
   Kom gärna fram på rasten så hjälper jag Dig med att komplettera det Du eventuellt missat eller fråga en god vän om Du får låna anteckningarna.
   MVH
   Krister

   • Skulle det gå att göra ett pappersfacit och dela ut i efterhand på föreläsningen?

    I mitt fall tycker jag det är skönt att kunna gå igenom det efteråt i lugn och ro och sätta ihop allting. Dels ifall man missar någon paragraf och dels om man inte hinner med och räkna ut allting. Personligen tycker jag man tappar en del av förståelsen om man själv inte får räkna och se var siffrorna kommer ifrån mm.

    Dock så förstår jag också att du vill att så många som möjligt ska komma på föreläsningarna.

    mvh pelle

    • Hej Pelle
     Det är bättre om vi tar den här frågan på en rast.
     Kontakta mig så får vi försöka hitta en lösning.
     MVH
     Krister

 3. Hej Krister

  Tycker de är kanon att du lägger ut inspelningar från föreläsningarna så man kan gå tillbaka å lyssna om de var nånting man inte riktigt hängde med på!

  Men jag undrar när dom andra inspelningarna läggs ut? loggade in idag men då fanns de bara en ute.

  tack på förhand!

  • Hej
   Jag ligger lite efter. Har några tentor som jag måste rätta. Ska försöka jobba ifatt så snart jag kan.
   MVH
   Krister

 4. Tack för intressanta och innehållsrika föreläsningar!

 5. Hej! Vi skulle uppskatta om du pratar lite långsammare på föreläsningarna och kanske ibland skriva mer på tavlan. Vi hänger inte med ibland och de är synd eftersom dina föreläsningar är väldigt roliga och intressanta.

  Tack på förhand!

  • Hej
   Tack för synpunkterna. Det kommer nog per automatik att bli lite lägre tempo nu när jag såg att jag lagt ut 4 timmar för lite föreläsningstid. När det gäller att skriva mer på tavlan är jag lite mer tveksam till. PowerPoint bilderna ersätter skrivandet på tavlan. Fördelen med dem är att det blir lättare att läsa (under förutsättning att dataprojektorn fungerar som den ska). Nackdelen kan vara att genomgångarna går snabbare men å andra sidan får Ni ut alla bilder utom lösningarna på övningsuppgifterna. Det är en svår balansgång. Jag tar till mig synpunkterna så får jag fundera lite på vad jag eventuellt ska ändra på.
   MVH
   Krister

 6. När blir tentamen från 20 Augusti rättad?

  // Mvh L

 7. Har försökt att lyssna på ljudfilmen med det användarnamn och lösenord vi fått, fungerar inte och undrar om det är fler som haft samma problem och hur det löstes?

  • Hej
   Prova att högerklicka på länken och spara målfilen på skrivbordet.
   Öppna därefter något mediaprogram och leta reda på filen.
   Hör av Dig igen och tala om hur det går.
   MVH
   Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha