Hej igen…

Dagens föreläsning kantades av en hel del stressmoment. Började med parkeringsplats strul, fortsatte med letande av laddare till datorn för att avslutas med projektorproblem både innan föreläsningen och mitt under föreläsningen. När projektorn stannar och man får ”ringa en livlina” 🙂 så inser man att datorberoendet i undervisningen har nått sin absoluta höjdpunkt. Det känns som att det blivit en respirator som man inte kan leva utan, på gott och ont.

Vi hann ganska långt idag och ligger bra till i planeringen. Även om det är lite jobbigt att ha föreläsning varje dag så är det i alla fall roligt att det är så pass många som kommer på föreläsningarna.

På eftermiddagen var det dags för Webinariet om JKF-Time Management. Det var drygt 35 deltagare på Webinariet vilket jag tycker var ett ganska bra deltagarantal. Även om det hade varit roligare om 90 st hade kopplat upp sig. Men det blir lätt så när man spelar in allt och erbjuder möjligheten att titta på filmen i efterhand. Nu ska det bli riktigt roligt och spännande att se och höra om Ni tycker att programmet blir till någon hjälp i Era studier. Om Ni inte gillar det kommer jag naturligtvis att plocka bort det i nästa kurs.

När det gäller skatteprogrammet så har jag lagt in en länk och en beskrivning hur Ni ska registrera Er för att tanka ned programmet, i JKF-Time Forumet då jag fick en fråga om det där.
Jag kommer att också visa Er på föreläsningen i morgon hur Ni tankar ned programmet.

Nu är det sovdags 🙂
Syns i morgon
/Krister

6 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 3”

 1. Hej!

  Jag kan inte hitta föreläsningsbilder från gårdagens föreläsning (3/9) eller för dagens föreläsning. Det skulle vara skönt om de fanns på hemsidan inför föreläsningarna för att kunna skriva ut och ta med sig:)

  • Hej

   Alla föreläsningar kommer inte att ha ny föreläsningsbilder.
   På en del föreläsningar delar jag ut övningsuppgifter mm under föreläsningen, dessa läggs inte ut på kurshemsidan i förhand.
   För att tydliggöra detta har jag nu lagt till texten ”Inga nya föreläsningsbilder till denna föreläsning.” vid de tillfällen där något nytt material ej finns.

   MVH
   Krister

 2. Hej Krister! Har en fråga ang. övningsuppgiften, vart hittar jag din mailadress?

 3. Hej Krister, jag har några funderingar kring hur en tolkning.

  I skatteflyktslagen 2 § anges att: Vid fastställande av underlag ska hänsyn inte tas till en rättshandling om:
  Vad menas med det? Betyder det att lagen går att tillämpa om exempel:
  1. Rättshandlingen ensam eller tillsammans med annan rättshandling ingår i ett förförande som medför en väsentlig skatteförmån för den skatteskyldige.

  • Hej

   Det betyder att en företagen rättshandling inte ska ligga till grund för att fastställa beskattningsunderlaget om samtliga 4 punkter i lagtexten är uppfyllda.
   Observera att det står i slutet av punk 3: ”… , och” vilket betyder att samtliga 4 punkter måste vara uppfyllda för att domstolen ska kunna besluta att skatteflyktslagen är tillämplig på rättshandlingen.

   MVH
   Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha