Hej igen…
Tre timmars pass igen men tyvärr missade jag rast nr två 🙁  sorry. Bättre med fyra timmars pass då känns det mer motiverat med två raster.
Idag blev det en hel del nya regler att ta till sig. Det är nu viktigt att Ni följer upp med att läsa de lagrum som jag hänvisat till. När Ni läser paragraferna försök stanna upp och fundera över vilka situationer som lagtexten avser. Ni kan också läsa i de broshyrer som jag delade ut och försök hitta relevanta lagrum till det som står i broshyren. Det gäller att försöka få en överblick över hur IL är strukturerad med huvudregler och undantag. Tänk på att om ett undantag inte är tillämpligt då går vi tillbaka och tillämpar huvudregeln istället.
Titta lite extra på hur man räknar ut grundavdraget i 63:3 IL. Att konvertera lagtexten till en matematisk formel med parenteser m.m. på rätt ställe är en viktig del av inlärningen. Vi kommer att komma i kontakt med det många gånger under kursen så det är lika bra att börja träna redan nu 🙂

I morgon fortsätter vi med skatteuträkningen och många härliga formler 🙂

Glöm inte bort att det står fel föreläsningstid den 12/9  i mitt detaljschema. Det ska vara 8.15 – 12.00 i sal Filen.

MVH
Krister

5 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 3”

 1. Personligen tycker jag att det är bättre att strunta i 2a rasten på 3h/pass, det räcker med en rast då. Men när det är 4h/pass är den välbehövlig.

 2. Skulle du kunna lägga in materialet (broschyrerna) du delar ut på föreläsningarna? Då kan vi som inte har möjlighet att närvara möjlighet att ta del av det hemifrån. MVH

 3. Hej i kvällen Krister.
  Har nu provat med quick time och det fungerar, får dock ange user och psw två gånger och sen gå tillbaks på backpilen och sen igen klicka på länken moment1 så går det igång.

  Till föreläsning 4 lite information. Laddade ner Visma Skatte proff och det är 2011.11 som gäller sedan mars i år, så är inlämningsuppgiften baserad på den som var gjord i 2010 november så kanske du behöver uppdatera något i uppgiften innan vi får inlämningsuppgiften.

  Måste säga kanon bra med en föreläsare som använder teknik som finns att tillgå. Tänk om alla lärare kunde vara lika alerta på att använda tekniska hjälpmedel som finns.
  Trevlig helg

  • Hej
   Roligt att höra att det uppskattas när man försöker göra lite extra 🙂 .
   Jag kommer att kontrollera versionen av skatteprogrammet en gång till i god tid innan inlämningsuppgiften.
   Trevlig helg
   MVH
   Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha