Hej igen..

Den andra föreläsningen var lite tuffare. Skatteförfarandelagen – en massa lagtext som inte är helt lätt att ta till sig. Det som gjorde det lite ”segt”, tyckte jag, var att Ni ännu inte hade någon lagtextsamling. Att visa paragraferna som jag gjorde är ingen höjdare. Jag tycker att det är mycket bättre att visa Power point bilder med lagrummen och sen slår Ni upp lagrummen i Era böcker och gör understrykningar och hänvisningar. Vi kommer att gå över till det systemet så snart Ni köpt lagböckerna.

Nu har vi gått igenom ”kringinformationen” som benämns förfarandereglerna. Nästa föreläsning blir roligare, då ska vi börja med de materiella reglerna, dvs konkretta skattregler om vad som är skattepliktigt respektive avdragsgillt. Mycket roligare 🙂

Sköt om Er så länge
MVH
Krister

 

3 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 2”

 1. Hej Krister! Härligt att du går igenom uppgifterna på ett förståndigt sätt! Men greppade aldrig det här med fråga 16 om grundutbildning, i vilken lag och paragraf som bestämde att den forts. utbildningen var skattefri och att grundutbildning inte är skattefri? Trevligt helg!

  • Hej
   Det finns inget uttryckligt lagstöd som säger att fortbildning är skattefri. Det följer av rättspraxis. Du kan läsa mer på Skatteverkets hemsida. Gå till Rättsinformation >> Rättslig vägledning och sök på ordet ”utbildning” så hittar Du mer information. Titta också i läroboken.
   MVH
   Krister

 2. Hej,

  Jag tänkte bara säga att ja tror de flesta redan hade beställt böcker, men eftersom de var slut fick man mejl om att de var försenade. Jag och flera beställde böckerna en vecka innan kursstart men har inte fått dem ännu, de borde komma i början av denna vecka då böckerna verkar finnas igen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha