Hej igen
Idag var det en timma längre föreläsningstid. Kändes mer effektivt och vi hann med vad jag planerat. Det stör mig lite att alla ännu inte fått tag på lagtextsamlingen. Med facit i hand inser jag att jag nog borde skickat ut ett inbjudningsbrev till kursen och i det förklarat att Ni bör beställa boken så att Ni har den till första föreläsningen. Man lär så länge man lever 🙂
Det är viktigt att Ni gör nogranna anteckningar med alla lagrumshänvisningar som jag går igenom. Så snart Ni fått boken så bör Ni föra över hänvisningarna till lagtextsamlingen. Ni kommer att ha nytta av det på tentamen. Försök inte lära Er lagtexten utantill. Det viktiga är att hitta i lagtexten och förstå innebörden av texten. Kom ihåg att ”kompetens är vad Ni har kvar när Ni glömt allt Ni försökt lära Er untantill”.

Sista timman kom vi äntligen in på den ”rena” skattelagstiftningen i IL. Tänk på att huvudregeln i 11:1 IL säger att alla förmåner som har sin grund i anställningen är skattepliktiga. Förmånen kan endast bli skattefri om det finns ett undantag i 11 kap. IL eller i 8 kap. IL.

Nu ligger den första föreläsningsfilmen på min hemsida. Kom gärna med synpunkter om vad Ni tycker, bra eller dåligt? Alla synpunkter tas tacksamt emot.

Sköt om Er så ses vi i morgon igen 🙂
MVH
Krister

8 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 2”

 1. Hej,

  jag kan inte heller se filmen, har försökt öppna med både media player och VLC. något tips?
  Sen skulle jag vilja att du lägger ut fler föreläsningsanteckningar då jag inte har tillgång till skrivare så ofta. Vill ju ha dem till hands vid föreläsningen 🙂

  • Hej
   När det gäller filmen så vet jag inte riktigt vad det kan vara för fel. Den fungerar på de fem datorer som jag teskört den på. Men när jag försöker spara ned den och köra den med VLC får jag det inte heller att fungera. Jag jobbar på att försöka hitta en lösning.

   Jag lägger ut föreläsningsanteckningarna så snart jag hinner uppdatera dem, tyvärr är det så mycket ändringar hela tiden så jag måste uppdatera alla bilder vilket tar ganska lång tid. Jag ska försöka hålla längre framförhållning från och med nästa vecka.

   MVH
   Krister

  • Jag hade också problem med att kunna se filmen i början. Problemet är att om man vill se den i exempelvis VLC så fungerar inte länken, då den pekar på ”fel” fil. Det .mov filen innehåller är en hänvisning till en annan fil som har det egentliga innehållet(Därför är .mov filen väldigt liten). Om ni istället försöker med denna länk så fungerar det. Ni behöver fortfarande fylla i användarnamn och lösenord precis som original länken. Dock har jag inte fått bilden att fungera som det borde va tänkt. Men genom länken så for ni iallafall tillgång till ljudet.

 2. Okej, vad bra. Anteckningar tills imorgon lägger du ut idag eller? Kan bli tajt att skriva ut dem imorgon bitti…

 3. Det var en bra föreläsning och jag tycker kursen verkar väldigt intressant!
  Jag håller med om att ett välkomstbrev med litteraturlista skulle varit bra, en förklaring om att Rabe boken kommer ut två gånger om året oxå och man alltid ska ha den nyaste. Jag beställde mina böcker i god tid i somras och då fanns inte den vita 11:2 så jag fick hem den gröna 11:1 som då visade sig vara värdelös.
  Fick nu beställa den vita i all hast och hann inte få den till de första föreläsningarna. Har i alla fått den nu, som tur är!
  Jag kan inte heller lyssna på inspelningarna, provade att öppna dem två gånger som du sa men det hjälpt inte.
  MVH Åsa

 4. Jag håller också med att tydligare litteraturlista hade varit bra. Jag väntade med att beställa då jag tyckte att den som lagts ut med kursplanen var otydlig. Ville inte beställa fel bok i onödan och trodde att det skulle gå bra att vänta med att beställa. Men jag kan titta med en kompis så länge och så finns ju notisum.se som jag tittar i nu när jag är hemma och pluggar.

 5. föreläsningsfilmerna är guld värda, tack! 😀

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha