Hej igen..
Det var skönt med en lite större lokal och mer syre jämfört med onsdagens föreläsning. Nu börjar vi närma oss slutet av den allmänna ”kringinformationen” som kommer att ligga som en bra grund för de fortsatta studierna. En del kanske tycker att det blir för mycket ”runt om kring prat” och otåligt väntar på att komma in mer konkret på ”skattefrågor”. Men, ha tålamod, jag lovar att Ni kommer att ha nytta av allt detta längre fram. Nästa föreläsning blir mer konkret med övningsuppgifter som vi kommer att lösa tillsammans.

Ett bra studietips nu är att Ni översiktligt läser de kapitel som jag hänvisat till i detaljschemat. Läs sedan lite extra noga om de saker som finns på PowerPoint bilderna. Viktigt att Ni kontinuerligt läser i läroboken. Vi går fort framåt och det kommer att bli tufft att ta igen om Ni hamnar för långt efter redan från början.

Skriv gärna lite kommentarer om vad som är bra respektive dåligt så här långt i kursen.

Hoppas att Ni får en riktigt trevlig helg och sen ses vi igen på måndag, pigga och utvilade 🙂

Hälsningar
Krister

9 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 2”

 1. Vilken lärobok är det som kapitelna i detaljschemat hänvisar till?

 2. Hej
  Hänvisningarna är till Lodins bok, del 1 och del 2
  MVH
  Krister

 3. Jag har lyssnat på inspelningen – Moment 1, Tack så mycket för Kristers underbara jobb.

 4. Ja, verkligen kanon med inspelningarna och bloggen med för den delen!
  Tack!

 5. Hej, Var kan man lyssna på inspelningen?

  • Hej
   Eftersom filen är lösenordsskyddad och det här är ett öppet forum så får jag visa Dig hur Du hittar filen på onsdag när vi träffas.
   MVH
   Krister

 6. Hej Krister!

  Jag missade en genomgång av papperet med övningsexempel 1 Per Glad och såg inte riktigt vad som stod på tavlan pga kanonens dåliga fokus och undrar om de kommer läggas ut så man kan ta en titt på dem igen?

  För övrigt fortsätt likadant, alltid härligtmed en lärare som lägger ned tid och engagemang på sin kurs!

  • Hej
   Jag lägger inte ut lösningarna på övningsexemplen. Skälet till det är att jag vill verkligen att Ni ska komma på föreläsningarna. Ni lär Er så mycket mer på det sättet. Jag vet av lång erfarenhet att om lösningarna läggs ut kommer färre och färre på föreläsningarna.
   Kom gärna fram på rasten så hjälper jag Dig med att komplettera det Du eventuellt missat eller fråga en god vän om Du får låna anteckningarna.
   MVH
   Krister
   PS/ Kul att Du gillar kursen! /DS

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha