Hej igen…………….. (17 punkter nu blir det inte fler)

Det här var sista föreläsningen på kursen.
Känns lite vemodigt 🙁 , men sådant är livet.

Internationell skatterätt var temat för dagens föreläsning. Intressant och svårt men med en enorm marknadspotential. Det är väl så sammanfattningen kan göras.
Läroboken går ganska djupt in i en del detaljer. Försök hålla Er till powerpoint bilderna och läs i läroboken så att Ni kan förklara vad bilderna visar. Ni behöver inte fördjupar i avräkningslagen och dess beräkning av spärrbeloppet. Det räcker att Ni vet att spärrbeloppet kan innebära att Ni inte får reduktion med hela utländska betalda skatten.

Nu återstår bara repetitionen. Vi kommer att gå igenom den senaste tentan som ligger på kurshemsidan. Vi kommer dock att lösa den utifrån beskattningsår 2013, dvs alla datum i tentamen flyttas fram ett år. Försök besvara frågorna i tentamen innan föreläsningen.

Trevlig helg!
Vi syns på måndag 🙂
MVH
Krister

2 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 17”

 1. Hej Krister
  Jag ville bara fråga vad är det vi behöver kunna om de olika rättsfallen. Kommer det blir tenta frågor på just de olika rättskällor som du gick genom eller andra liknande situationer.

  • Hej

   Ni ska kunna beskriva den aktuella rättsfrågan och ange hur domstolen löst frågan.
   När det gäller rättskälleläran så ska Ni kunna förklara de olika föreläsningsbilderna som finns.

   MVH
   Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha