Hej igen…………… (nu är snart punkterna slut)
Det här var den tredje sista föreläsningen 🙁
En föreläsning som var lite mer abstrakt i jämförelse med de tidigare. Inga räkneexempel mer prat…prat… och åter prat… från min sida.
Beundransvär att Ni inte somnade, även om jag kunde skönja en del trötta ögon så var nog de flesta med på tåget i alla fall, vilket glädjer mig.
Överlåtelser, omstruktureringar och ombildningar är såsom lagrådet påpekade inte det lättaste att ta till sig. Det är också lite svårt att välja ut vad som är mest relevant i ett jätteområde när man bara har en föreläsning till förfogande. I Beskattningsrätt II kursen sker en avsevärd fördjupning i ämnesområdet och Ni som tyckte att det verkade intressant får ge Er till tåls till dess att Ni hoppar på nästa kurs. 🙂
Nu ska jag försöka besvara en del av Era frågor rörande tentamensuppgifter.
Sköt om Er
MVH
Krister

7 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 15”

 1. Hej Krister!
  Jag missa en föreläsning,nr 6, som var om bostadsbeskattning och kapitalbeskattning om aktier. Jag har läst det som fanns och läsa i lodin och försökt hitta så mkt som möjligt i lagtexten men jag klarar faktiskt inte av att lösa uppgiften till exempelvis tenta 2010-06-04 uppgift 2. Jag förstår inte ens upplägget av svaret, skulle du inte kunna lägga ut en fullständig lösning på den uppgiften eller i alla fall ett sätt för mig att förstå vad siffrorna kommer ifrån så att jag kan lösa en annan liknande uppgift. Jag kan inte och vet inte vart jag ska börja eller hur man ska ta sig till väga.

  tack

  • Hej
   Här måste jag säga ifrån.
   Det finns gränser för hur mycket tid jag kan lägga ned för att ge Er stöd i inlärningen. Missar man en föreläsning så är det ens eget ansvar att inhämta kunskaperna. Jag kan inte dubblera all undervisning.
   Om Du deltagit på de obligatoriska seminariet ska Du definitivt kunna förstå hur man räknar kapitalvinster på både aktier och fastigheter.
   På den sista repetitionsföreläsningen kommer jag att gå igenom den senaste tentamen och jag kommer då att behandla aktiefrågan.
   MVH
   Krister

 2. hej krister!
  Skulle du inte lägga upp en tredje tenta med lösningar?

 3. Hej!

  Har stött på ett problem som jag inte finner svar på i tentamen med datum 2010-03-23 i fråga nummer 6.

  Där man för taxering 2010 ska räkna ut Olles löneunderlag undrar jag varför man använder 2008 års kontanta ersättningar och inkomstbasbelopp? I 57:19 IL står det att man ska anända året före beskattningsårets kontanta ersättningar, blir inte det 2009 års kontanta ersättningar om taxerings året är 2011?

  Tack på förhand!

  • Hej
   Vi räknar på två olika taxeringsår.
   Den första delberäkningen avser som Du mycket riktigt skriver taxering 2010 >> beskattningsår 2009 >> löneår 2008.
   Den andra delberäkningen avser taxering 2011 >> beskattningsår 2010 >> löneår 2009.
   MVH
   Krister

 4. så klart 🙂 Tack för hjälpen Krister!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha