Hej igen…………..
Här kommer en lite sen kommentar till föreläsningen.
Vi gick igenom avsnitten om näringsfastighet och koncernbeskattning.
När det gäller näringsfastighet som ägs av privatperson så måste Ni vara observanta på att vi får skatteeffekter i två inkomstslag när en näringsfastighet överlåtes. I inkomstslaget kapital beskattas kapitalvinsten eller kapitalförlusten och i inkomstslaget näringsverksamhet ska återläggning av vissa avdrag, som tidigare godkänts i näringsverksamhet, ske därför att avdragen istället ska göras i inkomstslaget kapital. Det vi pratar om är värdeminskningsavdrag på byggnader samt värdehöjande underhåll och reparationer.
Tänk också på att Ni har en annan reglering vi bedömning av om en åtgärd ska anses innebära att fastigheten är i bättre skick vid försäljningen jämfört med jämförelsetidpunkten när det gäller näringsfastighet jämfört med privatbostadsfastighet. Näringsfastighetens jämförelsetidpunkt är vid ingåengen av de femte året före beskattningsåret och privatbostadsfastighetens jämförelsetidpunkt är vid förvärvet av fastigheten.
Koncernbeskattningen; här är det viktigt att Ni kan redogöra för syftet med reglerna och att Ni förstår att man måste pröva dels de allmänna förutsättningarna för att ge och ta koncernbidrag men att man dessutom måste pröva de speciella förutsättningarna som är kopplade till den riktning som det aktuella koncernbidraget har.

Det var allt för den här gången, vi syns igen på måndag nästa vecka.

MVH
Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha