Hej igen………….

Jag raderade den senast kommentaren på det förra inlägget. Den var väl i och för sig rolig att läsa men den kändes inte speciellt konstruktiv. Det är inte så ofta som jag blir mållös, men den här gången kunde jag inte tänka ut något vettigt svar 🙂 .

Dagens föreläsning fick ett lite annorlunda upplägg med en genomgång av lösningsförslag med hjälp av Excel istället för förskrivna Powerpoint bilder. För mig är det intressant att veta vad Ni tyckte? Är det ett bra sätt att lösa uppgifter på eller blir det för ineffektivt? Det är självklart svårare att hålla ett högt tempo i Excel jämfört med Powerpoint 🙂 eller 🙁 det får Ni avgöra.

Nu har jag fullt upp med att gå igenom alla inlämningsuppgifter, pust puu.

Sköt om Er och trevlig helg 😉
MVH
Krister

13 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 13”

 1. Jag tyckte det var ett mycket bättre sätt att ha övningar med genomgångar i excel än med powerpoint. Man kan som student hänga med på ett helt annat sätt i tankegången och det känns som att det blir mycket mer strukturerat.

  Tyckte även att tempot var väldigt bra. Dock blev det lite förvirrande när vi skulle fylla i deklarationsblanketten, men det är ju inte ditt fel att skatteverket gör förvirrande blanketter haha.

  Men i övrigt, tack för en superbra kurs!

 2. Håller helt och hållet med föregående skribent!

 3. Hej, när kommer ni lägga upp gamla tentorna? Känner att det är dags å plugga de nu 🙂

 4. Vart vill du att vi skickar kompleteringen? Till krister.frost@jkf.se eller?

 5. Hej, när kommer ni lägga upp gamla tentor? Känner att det är dags å plugga till de nu 🙂

  • Hej

   De ligger nu på kurshemsidan. Observera dock att de avser olika taxeringsår. Er tentamen gäller taxeringsår 2013.

   MVH
   Krister

 6. Du är den absolut bästa föreläsaren jag har haft och jag tror många håller med mig om det! Fortsätt så! Väldigt roligt med lärare som verkligen bryr sig om sina elever!

  • Håller med till 100 procent. Dessutom visste du precis hur du skulle göra för att få oss att jobba hårt med inlämningen och därmed lärde vi oss massor. Tack!

 7. Det är väl ingen skillnad om du gör i excel än i powerpoint. Nog bättre om du gör i powerpoint där allt blir korrekt direkt och så slipper du all stress. Du kan även se om vi hänger med o förklara var siffrorna kommer ifrån.

 8. Har en liten fundering kring exempel 2.7.2.5 på s. 80 i ”Inkomstskatt” del 1, gällande allmänna avdrag. Varför drar de av hela beloppet på 20 000 kr som allmänna avdrag? Ska de inte dra av endast 12 000 kr? (max beloppet) Är det nåt jag har missat här?…

 9. Jag tycker att det var mycket lättare att hänga med när du löste uppgiften i excel, det blir ett bättre tempo!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha