Hej igen…………

”Vad var det som hände…?”, ”Hur ska jag ”tentamensläsa” på bästa sätt?”

Frågorna hopar sig 🙁 ,
Nej, skämt och sido, första frågan var nog inte så allvarligt menad, hoppas jag.
Men det som hände var faktiskt att vi klarat av första delen av det kanske mest komplicerade avsnittet på kursen. Jag tyckte Ni skötte Er riktigt bra. Det såg i alla fall ut som om Ni hängde med i alla turerna. Ingen som ”spontanutropade” sin frustration över alla paragrafer, hänvisningar mm. Nu är det bara resten kvar, men det tar vi efter helgen :).
Den andra frågan är lite knepigare att svara på. Titta på några av tentorna som ligger på kurshemsidan så får Ni en grov idé om vad som krävs. Efter seminariet nästa vecka hoppas jag att vi rätat ut alla eventuella frågetecken avseende personbeskattningen och vad som gäller för enskilda näringsidkare. Lagtexten är central men det är lite tidigt att börja ”tentaläsa” redan nu. Det viktiga nu är att läsa i läroboken de avsnitt som står på schemat och titta lite extra på den text som berör det jag tagit upp på föreläsningarna. De övningsexempel som vi gått igenom är naturligtvis relevanta men det som krävs är att Ni förstår de bakomliggande principerna som övningarna avser att klargöra. Ni kommer sedan att märka att tentamensfrågorna är en nivå svårare än de övningsexempel vi gått igenom. Det finns naturligtvis en pedagogisk tanke bakom det, men den förklaringen tar vi när jag får någon minut över på någon föreläsning.

Nu önskar jag Er en riktigt trevlig helg!
(Hoppas att Ni inte måste jobba med inlämningsuppgiften hela helgen.)

Själv tänkte jag försöka spela lite golf i det fina höstvädret 🙂
MVH
Krister

One Response to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 12”

  1. Hej Krister!

    Tittade igenom en gammal tenta. I uppgift 2 (2010-01-14) ska man beräkna resultatet i inkomstslaget kapital och den totala skattekonsekvenserna. Jag kan inte riktigt förstå hur du fick fram sparad lättnad på 7352?

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha