Hej

Nu känns det verkligen att sommaren tagit slut. När jag tittar i min kalender så inser jag att det finns en del att göra framöver. Idag var det första föreläsningen i en serie av 17 stycken under 10 veckor. Det känns roligt att komma tillbaka till mdh, efter alla turer som varit 🙂
Allt fungerade som det skulle: dator, projektor m.m. I en ny grupp med ca 70 studenter som man, till viss del, kommer att lära känna under de kommande veckorna så är det viktigt att man ”kommer in” rätt. Man får aldrig en andra chans att göra det första intrycket. Det kändes bra, Ni verkar intresserade. Hoppas att Ni hängde med och att Ni blev nöjda.

Det blev ett högt tempo redan från start och Ni märkte säkert att HÖK kunskaperna kommer att behövas. Skatterätten påminner till stor del om straffrätten, i vart fall när det gäller rättskälleläran.
Kom ihåg legalitetsprincipen ”ingen skatt utan föreskrift” vilket innebär att vi under resans gång kommer att ”vända och vrida” på lagtexten så att ”ögonen blöder”, men det är roligt :’)

Jag fick en fråga direkt efter föreläsningen om Ni måste gå in på nätet varje gång för att kontrollera om lagtexten ändrats. Svaret på frågan är nej det behöver Ni inte så länge som Ni har Rabe:s skattelagstiftning 09:2. Jag kommer att berätta om det är några ändringar i den som Ni måste ta hänsyn till på tentamen. Det jag försökte förklara var hur Ni i verkligheten måste arbeta, dvs kontrollera era källor innan Ni ger råd till klienterna. Beklagar om jag var otydlig 🙁

Köp lagtextsamlingen så snart Ni kan. Det blir omöjligt att hinna med i alla turer om Ni inte har senaste upplagan. Det blir också lättare att läsa när Ni har texten framför Er. Svårt att läsa lagtext via dataprojektorn.

Vi syns i morgon igen :).
Ha det bra!
MVH
Krister

4 Responses to “Mälardalens högskola beskattningsrätt föreläsning 1”

  1. Var en mycket bra och rolig föreläsning som inte blev långtråkig =) Vart hittar jag vilka övningsuppgifter som hör till respektive föreläsning?

  2. Tyckte det var en väldigt bra föreläsning men första rasten borde vara efter 1 & 1/2h för att man var helt slut efter 2h utan någon rast.

  3. Bra förslag. Vi tar rasten tidigare.

  4. Jag kommer att på kurshemsidan lägga ut en förteckning över vilka uppgifter i övningsboken som hör till vilken föreläsning så snart vi kommit så långt i kursen att Ni kan göra någon uppgift från övningsboken.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha