Hej

Då var upprop och första föreläsningen genomförd.

Det flöt på bra även om det tog ganska lång tid att presentera all kringinformation.
Jag hoppas att Ni kommer att uppskatta teknikanvändningen även om det är beskattningsrätt som är huvudfokus. Tekniken ska bara vara med som hjälpmedel. Det sker ganska mycket utveckling inom undervisningsområdet och jag vill gärna delge Er en del av den 🙂

Första föreläsningen var en allmän genomgång för att ge Er ett helhetsperspektiv över ämnet. Vi kommer mycket snart att komma in i mer konkret lagtext.

Jag har lagt ut några filmer på kurshemsidan som Ni kan titta på, speciellt för Er som inte var med på första föreläsningen.

Skriv gärna lite kommentarer om Era första intryck så här långt. Några tips som jag bör tänka på? Gick det för fort eller för långsamt?

Glöm inte att beställa boken Skattelagstiftning 16:2. Vi kommer redan nästa föreläsning att kasta oss in i lagtexten 🙂

Sköt om Er
MVH
Krister

9 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 1”

 1. Väldigt bra och rolig föreläsning, ser fram emot denna kurs!

 2. Bra start på kursen. Lagom tempo. Gillar att du använder dig av användbara anekdoter som kopplar till verkligheten.

 3. Håller med ovanstående, jättebra exempel!

  För övrigt så är skattelagstiftningen slutsåld överallt just nu… hoppas de får in dom snart!

 4. Väldigt lärorik och rolig föreläsning!

 5. Hej, det var väldigt bra föreläsningar du bjuder på, trodde inte detta ämne skulle kunna bli roligt och att fyra timmar föreläsning kan gå så fort, men nu är jag motbevisad.

  Jag har däremot lite funderingar kring övningsuppgiften vi fått. Vi har inte övat på bokslut med omföringar särskilt mycket i tidigare kurser och när vi behandlat osäkra kundfordringar har vi använt kontona 1515 och 1519, hur ska vi göra? I bokslutstablån verkar det bara finnas en 1590. Vidare undrar jag om saldobalansen på tillgångar och skulder är ingående balansen eller är även de redan salderat?
  Ska vi vid värderingen av varulagret utgå från att använda 503′ enligt LVP eller ska vi göra inkuransavdrag på 515′ och därmed få en lägre värdering?

  Det skulle vara jättebra om du kunde beskriva uppgiften lite mer under nästa föreläsning, nu när man har fått läsa igenom och fått alla frågor.

  Tack på förhand.

  • Hej
   Kul att Du gillade föreläsningen.
   När det gäller övningsuppgiften för bokslut så finns det många olika varianter att lösa uppgiften på. Somliga mer eller mindre bra 🙂
   Jag vill att Ni ska resonera Er fram till en lösning i gruppen utifrån de kunskaper Ni har. Om Ni vill lägga till eller ta bort konton så kan Ni göra det.
   En utgångspunkt som Ni bör ha är att försöka redovisa lägsta möjliga vinst.

   När Ni ”tankat upp” Ert lösningsförslag så får Ni mitt förslag.
   Ni skall då jämföra lösningarna och försöka förstå skillnaderna.
   När vi sedan kommer längre fram i undervisningen kommer vi att gå igenom ett par bokslutstablåer och då kommer säkert alla frågetecken att rätas ut 😉

   Inlärningen är en process som sker stegvis.

   MVH
   Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha