Hej
Då var första föreläsningen avklarad. Det blev en ”skakig” inledning. Jag var där i god tid ca 30 min före start och kopplade upp allt för inspelning av föreläsningen. Men när jag skulle ansluta mig till nätverket för att komma åt internet så hade jag inget lösenord som fungerade. Jag hade planerat att visa kurshemsidan, bloggen m.m. men utan internet så fungerar det inte. Nu startade en febril hjärnaktivitet 🙂 . Hur löser jag detta? Kom då på att jag kan parkoppla datorn med iphone via bluetooth men hade totalt glömt bort hur man gör. Jag satt där framme och letade bland menyerna i telefon. Jag tittade upp och såg att salen var nästan fullsatt med förväntansfulla studenter. I sådana lägen vill man helst försvinna från jordens yta en stund, men det går ju inte. Med fem minuter kvar fick jag igång uppkopplingen pust puu!
Sen kom nästa problem. Deltagarlistan, var är den? OK, snabbt beslut, jag ”köper lite tid” genom att ta närvaron efter rasten. Jag hittar nog någon lösning på det. Visste att jag fått listan på mail så det är bara att öppna mailen så är jag på banan igen.

Sen startade föreläsningen och det flöt på OK, hoppas Ni hängde med. Jag försökte korta ned pratet om de sociala medierna så mycket som möjligt då en del kanske tycker att det är helt ointressant.

Sen kom kafferasten. Jag öppnade mailen och letade på filen med deltagarlistan. Öppnade pdf filen och inser då att jag bara har Acrobat Reader på Mac datorn. Går inte att skriva i pdf filen med det programmet. Hur ska jag bocka av närvarande studenter? Nu startade ”febril hjärnaktivitet” igen. Kom då på att jag i Dropbox (suverän programvara gå in på www.dropbox.com och läs om den) hade en excelfil med Era mailadresser från mailutskicket jag gjorde till Er. Öppnade den filen och insåg att jag inte kan uttala hälften av alla namnen 🙁 . Kom då på det nya avbockningssystemet med siffran 1 i kolumnen till vänster om namnet. Efter det gick jag och köpte en macka och kaffe. Mackan hann jag aldrig äta upp men kaffet var gott 🙂 Efter avprickningen på deltagarlistan fortsatte föreläsningen utan några större problem, bortsätt från att inspelningen hängde sig så inget blev inspelat efter rasten 🙁 Det gör inte så mycket då jag redan spelat in inledningen så Ni får film på allt i alla fall.

Nu har jag givit Er en bit av föreläsarens vardag. Det är inte alltid som det blir som man tänkt sig 🙁

Börja nu, så snart som möjligt, läsa kapitlen i läroboken enligt vad som står på schemat. Vi kommer att gå igenom en del lagtext nästa föreläsning så försök köpa Rabes bok så fort Ni kan.

Det var allt för idag. Skriv gärna lite kommentarer om vad Ni tyckte om första föreläsningen.

Sköt om Er
MVH
Krister

6 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 1”

  1. Tack för en bra första föreläsning! Ska verkligen försöka sätta mig in i alla sociala medier du tipsade om 🙂

    • Tack själv. Alltid lika roligt att föreläsa för intresserade studenter. När man väl lärt sig att filtrera informationen i de sociala medierna så blir det som blir kvar en ”guldgruva” att hämta kunskaper från 🙂

  2. Mycket bra första föreläsning! Jag märkte inte av något krångel i alla fall, så du löste det bra! Tack för en bra start, känner mig peppar inför att lära mig 🙂 Ses på Fredag!

  3. Bra föreläsning, tänkte först att den var onödig men du gick igenom boken bra, tex om doktrinerna. Tyckte det var smart med excelbladet 🙂

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha