Hej

Då var upprop och första föreläsningen avklarad.
Det var en riktigt nervös start. Tyckte jag var ute i god tid, kom till salen 07.45 och började plocka upp dator och inspelningsutrustning m.m. Lyckades dock inte få igång projektorn. Tiden gick och jag försökte ringa supporten , inget svar. Ringde igen och fick till slut tag på personalen och fick info om att det skulle finnas en fjärrkontroll på bordet. Hittade ingen fjärrkontroll. En minut kvar till dess att föreläsningen ska starta och plötsligt ser jag fjärrkontrollen mitt framför mig på bordet. Pust puuu. Jag måste varit riktigt nervös och stressad. Tänk att jag efter alla dessa år aldrig kan lära mig att sluta vara nervös, speciellt vid första föreläsningen.

Hur som helst det flöt på bra med introduktionen, hoppas jag inte skrämde er för mycket. Jag vill verkligen att ni ska börja läsa direkt så att ni inte kommer efter, redan från start.

Titta nu igenom föreläsningsbilderna och läs motsvarande kapitel i Lodins bok så snart ni köpt boken. Det absolut viktigaste är att ni beställer skattelagstiftningen. Utan den kommer ni inte att kunna hänga med på föreläsningarna.

Jag håller på att redigera filmerna. Jag fick rejäla problem med ljudet till filmerna. Någon inställning som blev knasig 🙁 .

Jag börjar med att lägga ut introduktionsfilmen så att Ni som inte var på första föreläsningen i vart fall får del av introduktionen. Sen kommer föreläsningsfilmerna inom kort.

Skriv gärna ned lite feedback efter första föreläsningen. Vad var bra respektive dåligt? Något jag bör ändra på? Gick det att hänga med?

Sköt om Er så ses vi på onsdag igen 🙂
MVH
Krister

6 Responses to “Mälardalens högskola Beskattningsrätt Föreläsning 1”

 1. Bra föreläsning! Man fick en bild av vad kursen kommer handla om och det kändes peppande att börja läsa faktiskt.
  Nervositeten var absolut ingenting som märktes av!
  Skulle dock vara bra med en mikrofon nästa gång.

 2. Trevlig första föreläsning, man blev genast taggad på nästkommande föreläsning. Du skriver ”läs motsvarande kapitel i Lodins bok” och nu när jag precis fått hem boken undrar jag vilka kapitel gäller för varje föreläsning? Hittade inget i föreläsningsanteckningarna så undrar om du har någon lista på vilka kapitel som hör till vilken föreläsning.

 3. Måste säga att du är en helt underbar lärare som lägger upp alla föreläsningar på youtube! Jag har väldigt lätt att glömma det som sagts på föreläsning, och att ha möjligheten att se om en föreläsning hemma i lugn och ro är guld värt!

  • Tack, roligt att det uppskattas.

   Hela inspelningen kraschade med bilderna så jag fick gör om allt idag.
   Många redigeringstimmar 🙁 . Men sent i kväll kommer filmerna att komma upp på kurshemsidan.

   MVH
   Krister

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha