Hej
Då var första delen på momsavsnittet avklarat.
Direkt efter Er föreläsning var jag bokad på nästa momsföreläsning mellan klockan 15 och 18. Efter 6 timmat moms så känner ma sig lite mör.
Så här i efterhand, när man sitter och försöker sammanfatta dagen så känns det ganska OK. Föreläsningen flöt på som planerat. Jag blev visserligen lite stressad mot slutet när frågan om ”förkunskaper i redovisning” kom upp och jag började tveka om jag skulle ändra i upplägget eller inte. Miljoner tankar hinner fara genom huvudet i en sådan situation. Det är ingen höjdare  när man har ca 90 personer framför sig och man ska ta ett snabbt beslut om man ska ändra i programmet eller ej. Jag känner mig dock ganska nöjd med beslutet att ”köra på”. Även om alla hade en 15 p kurs i redovisning i bagaget så kändes det ändå som om en grundläggande repetition om hur det fungerar i verkligheten var matnyttig.

Ni får mer än gärna tycka till om föreläsningen. Skriv vad Ni känner så att jag får lite feedback.

MVH
Krister

6 Responses to “Linköpings universitet skatterätt föreläsning 12-15”

 1. Jag tycker att föreläsningen var för grundläggande. Mycket av det du tog upp är saker som vi redan har gått igenom under tidigare kurser. Visst är det bra med en repetition, men den skulle kunna kortas ner och på så vis lämna mer tid till att gå igenom de delar som vi inte kan sedan tidigare.

  • Hej Catharina
   Tack för Dina synpunkter.
   En liten följdfråga: är det hela föreläsningen Du syftar på, eller är det något speciellt avsnitt ?
   Mvh
   Krister

   • Det var främst ansnittet om EU/EG-rätt och det redovisningsrelaterade som var på tok för grundläggande enligt min mening, då vi under tidigare kurser har gått igenom dessa områden relativt uttömmande. De som inte kan dessa områden än skulle ju kunna repetera det privat och lämna tid att på föreläsningen gå igenom mer om de ämnen som denna kurs handlar om.

    Andra föreläsningen var bra, men hade kunnat bli ännu bättre om den första föreläsningen hade kortats ner och lämnat plats till en fördjupning av det du tog upp i den andra föreläsningen. Genom att minska ner på det vi redan ska kunna från tidigare kurser kunde det kanske t.o.m. ha funnits plats för ett övningsexempel, vilket hade varit bra.

    Jag vill också tillägga att jag inte är ensam om dessa åsikter.

  • Det där håller jag inte med om. Jag och många av mina kompisar tyckte det var jätte bra.

   Krister fortsätt på samma sätt!

 2. Vill påminna ”anonym” om att vi inte längre går i grundskola eller gymnasium. Tycker du att föreläsningen var i lagom svårighetsgrad bör du således fundera på ifall du lägger ner tillräckligt med tid på att läsa i kurslitteraturen. Föreläsningar på universitetet ska inte gå igenom fakta, utan detta är något som studenter som läser tredje året på en juridisk utbildning borde kunna läsa sig till på egen hand.

  Om du tycker det är svårt med ingående och utgående moms hänvisar jag till litteraturen på redovisningskursen, samt projektet intertrade där vi lade ner väsentlig tid på att bokföra åt ett fiktivt företag.

  Jag tycker Kristers mål borde vara att förtydliga svårigheter inom ämnet, inte att ge eleverna en ”intressant” föreläsning.

  Till Krister; Jag håller med Catharina om att hela föreläsningen var lite för ”lätt”. Det finns många svårigheter inom momsbestämmelserna, på andra föreläsningen gjorde du ditt bästa att gå igenom det mesta. Det hade varit bra om du kunde dragit ut på det lite, så att det inte går för snabbt på andra föreläsningen, samt kanske berätta mer om varje paragraf och hur de används i praktiken. Jag tyckte det var väldigt bra att du visade var man ska fylla i siffror på momsdeklarationen. det är mycket möjligt att vi kommer hamna i den situationen att sådant är bra att kunna 🙂

  God fortsättning!
  x

  • Jag ser ingen problematik i att försöka göra en intressant föreläsning som fångar upp så många som möjligt av eleverna. Ingen far illa av repetition, varken den som läst litteraturen flera gånger om eller den som kämpar med det grundläggande. Att jobba efter premissen ”alla ska med” är för mig mer eftersträvansvärt än att förkåvra en på en annans bekostnad.

   Tyckte ditt upplägg var bra Krister.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha