Du har nu skapat en aktivitetslista och en projektlista. Du har gjort en prioritering av alla aktiviteter som visar vad som ska göras denna vecka och vad som bör göras denna månad. De övriga aktiviteterna har Du ”skjutit på framtiden”. Eftersom vi har valt periodlängden 1 vecka på det som prioriterades som nummer 1 så betyder det att Du i slutet av varje vecka måste gå igenom hela listan och göra nya prioriteringar för vad som ska göras nästa vecka. Om du gör veckogenomgången på fredag, lördag eller söndag spelar mindre roll. Det viktiga är att när nästa vecka startar så ska du veta vilka aktiviteter Du ska göra den veckan.

Genom att regelbundet, en gång per vecka, gå igenom och  se över Dina prioriteringar så kan Du lita på att listan hela tiden hålls aktuell och Du kommer inte att belasta hjärnan med tankarna:
Jag får inte glömma att…….
Jag borde ha……
Det har jag glömt att…..

Vad det handlar om är att skapa en arbetsmiljö för hjärnan som göra att den kan fokusera på en sak i sänder och inte störas av alla energiförstörande ”Jag får inte glömma att…” tankar. Om du kan fokusera på bara en sak åt gången så kommer kvalitén på Ditt arbete att bli högre och arbetet kommer att utföras på kortare tid. Om Du till det lägger det faktum att Du arbetar med ”rätt aktiviteter” enligt Din prioritering så kommer Du att öka Din effektivitet. Vilket var målsättnigen med hela projektet.

Acceptera att Du inte kan göra fler saker samtidigt. Du kan bara göra en sak åt gången och varje gång Du avbryter en aktivitet och går emellan med en tanke avseende en annan aktivitet, som helt plötsligt ”dök upp” i hjärnan och Du sedan ska gå tillbaka till den oavslutade aktiviteten då får Du en ”ställtid”, igångkörningstid, för att hitta den röda tråden igen och den ”ställtiden” är en ren effektivitetsförlust. Hade inte hjärnan blivit störd så hade Du inte haft ”ställtiden”.

Det Du måste göra, för att bli effektivare, är att minska störningsmomenten. En aktivitetslista, projektlista och en kalender är, under förutsättning att de innehåller ALLT, det bästa botmedlet mot störande tankar.

🙂 Krister

 

———————————————————————————————————————————————————————

Creative Commons-licens
JKF Time Management av Krister Frost/JKF UTBILDNING är licensierad under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 2.5 Sverige licens.
Based on a work at www.jkfblogg.se.

 

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Suffusion theme by Sayontan Sinha